۲۱ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۴
نقاطی که گسل هایی را در فلسطین و لبنان و سرزمین های اشفالی ، بخش هایی از سوریه و عراق تا کشورهای عربی و جنوب ترکیه را در بر می گیرد که مجاورت با مرزهای ایران را هم شامل می شود. این ادعای او دوباره در شبکه های اجتماعی حساسیت های زیادی ایجاد کرده است.

فریبرز ناطقی الهی استاد برجسته زلزله شناسی کشورمان می گوید ادعای جدید زلزله شناس توییتری که پس از توییتش درباره زلزله ترکیه و پیش بینی آن به شهرت رسیده است ، درباره احتمال زلزله در گسل های نزدیک به مرزهای ایران واقعیت ندارد و کذب است.

به گزارش زنگ اقتصاد از خبرآنلاین، فرانک هوگربیتز هلندی که در وب‌سایت «بررسی جغرافیای هندسی منظومه شمسی» مشغول به کار است و خود را یک زلزله شناس معرفی می کند که بر اساس بررسی صور فلکی می تواند آنچه در گسل های اعماق زمین می گذرد را تحلیل می کند ، برای توییت پیش بینی زلزله مرگبار ترکیه سه روز پیش از وقوع ، در صفحه رسمی‌اش در توئیتر معروف شده است . همه چیز برای او و پیگیری کنندگان شایعاتش از جایی شروع شد که (سوم فوریه) Frank Hoogerbeets این توئیت را منتشر کرد:«دیر یا زود، زلزله‌ای ۷.۵ ریشتری در منطقه جنوب و مرکز ترکیه، اردن، سوریه و لبنان، به وقوع خواهد پیوست.»

با وقوع این زلزله، این توئیت به شدت بازنشر شد و پاسخ‌های فراوانی دریافت کرد. مردی که این ادعا را بر اساس یک مقاله از محققی عراقی مطرح کرده بود. او در جدیدترین توییتش نوشته است:«زمین‌لرزه بزرگ در منطقه مرکزی ترکیه باعث ایجاد تغییرات قابل توجهی در فعالیت های گسل های خاورمیانه شده است که نتیجه آن فعالیت لرزه‌ای در بخش پایینی مدیترانه به سمتاراضی اشغالی کرانه باختری است. به وضوح منطقه در حال تغییرات در محل اسکان افراد است.»

او در توییت جدید خود نقاطی را مشخص کرده که گسل های شان بر اثر فشار زلزله ترکیه ، تحت تاثیر قرار گرفته است . نقاطی که گسل هایی را در فلسطین و لبنان و سرزمین های اشفالی ، بخش هایی از سوریه و عراق تا کشورهای عربی و جنوب ترکیه را در بر می گیرد که مجاورت با مرزهای ایران را هم شامل می شود. این ادعای او دوباره در شبکه های اجتماعی حساسیت های زیادی ایجاد کرده است.

ادعایی که دکتر فریبرز ناطقی الهی استاد دانشگاه تهران و مدیر پژوهشگاه زلزله شناسی کشور در واکنش به آن به خبرآنلاین می گوید:« این ادعاها را باور نکنید. همان یک بار هم ادعای این مرد روی خوش شانسی تبدیل به آن شهرت شد. او سه روز زودتر توییتی زده بود و گفته بود دیر یا زود ممکن است در این منطقه زلزله ای اتفاق بیفتد. شانسش بود که ۷۲ ساعت بعد از گفته اش ، این زلزله اتفاق افتاد و توییتش دست به دست شد. ببینید مثلا ما سال هاست درباره دوره ۱۵۸ ساله زلزله بالای ۷ درجه ریشتر تهران می گوییم که دیر یا زود در چنین دوره ای زمانی چنین اتفاقی ممکن است بیفتد.

ما درباره یک خطر حرف می زنیم که پشتوانه علمی دارد و اثبات شده است. با این وجود هنوز با تمام پیشرفت علم های رخ داده نمی توان زمان دقیق زلزله ها را با دقت زیاد پیش بینی کرد. درباره این شخص هلندی ، او به مقالات و اسنادی استناد کرده که درباره صور فلکی سخن می گویند. ادعاهایی که هیچ مستند علمی اثبات شده ای ندارند. ارتباط این گفته ها با تحت تاثیر قرار گرفتن گسل های منطقه ، هیچ پشتوانه علمی ندارد و این توییت و ادعای طرح شده هیچ مستند علمی مشخصی ندارد و باید بگویم کذب است.»

دکتر ناطقی البته بزودی در فایلی مجزا به تشریح دلایل غیر علمی بودن این ادعا می پردازد . ولاگر هلندی حوزه زلزله در روزهای اخیر به فالوور میلیونی رسیده و به نظر می رسد این ادعاها و رسیدن به فالوور برایش جذاب شده است.

: اشتراک گذاری
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
انتشار یافته:۰ | در انتظار بررسی:۰
* نظر:
ویژه ها
رهبر انقلاب در دیدار جمعی از علما، امامان جمعه و مدیران مدارس علمیه اهل سنت تاکید کردند:
موضوع «امت اسلامی» به هیچ وجه نباید فراموش شود
رهبر معظم انقلاب اسلامی، حفاظت از هویت گران‌سنگ «امت اسلامی» را ضروری خواندند و با تأکید بر اهمیت وحدت اسلامی و تلاش‌های بدخواهان برای مخدوش کردن آن، گفتند: موضوع «امت اسلامی» به هیچ وجه نباید فراموش شود.
بررسی نخستین کراس‌اور ایران خودرو
آیا ری را ارزش خرید دارد؟
ری را این کراس‌اوور کامپکت با هدف رقابت با محصولات وارداتی و مونتاژی طراحی و تولید شده و نمایانگر توانایی صنعت داخلی در بهبود کیفیت و فناوری است.
نخستین نشست خبری رئیس جمهور نهم
پزشکیان: چاره‌ای جز حل FATF نداریم
رئیس جمهور با بیان اینکه روزی که برای نشست خبری انتخاب شده خود به خود با نگاه ما همخوانی دارد، گفت: هفته وحدت و با آنچه که ما دنبال آن هستیم همخوانی دارد.
روز دوشنبه (۲۶ شهریورماه) هفدهمین جلسه حراج سکه در مرکز مبادله ارز و طلا ایران، برگزار می‌شود.
قیمت طلا در بازارهای جهانی باز هم افزایش یافت .