۰۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۶
 تفاهم‌نامه تجارت ترجیحی بین ایران و اندونزی در جریان سفر رئیس‌جمهوری ایران به جاکارتا امضا شد. علاوه بر امضای این تفاهم‌نامه، دو کشور به منظور افزایش حجم جایگزین پول ملی ایران و اندونزی به جای دلار را نیز در دستور کار قرار دادند.

 

 تفاهم‌نامه تجارت ترجیحی بین ایران و اندونزی در جریان سفر رئیس‌جمهوری ایران به جاکارتا امضا شد. علاوه بر امضای این تفاهم‌نامه، دو کشور به منظور افزایش حجم جایگزین پول ملی ایران و اندونزی به جای دلار را نیز در دستور کار قرار دادند.

به گزارش اکوایران؛ علاوه بر امضای این تفاهم‌نامه وزاری امور خارجه، ارتباطات و فناوری اطلاعات، نفت و معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با همتایان اندونزیایی خود درباره لغو روادید، مبادلات فرهنگی، همکاری نظارتی بر تولید فرآورده‌ای دارویی، همکاری در زمینه‌های علمی، فناوری و نوآوری و همکاری دو جانبه در زمینه نفت و گاز از جمله به تفاهم رسیدند.

علاوه بر امضای تفاهم‌نامه تجارت ترجیحی بین ایران و اندونزی امروز و به منظور افزایش حجم تجارت دو کشور جایگزینی پول ملی ایران و اندونزی به جای دلار نیز در دستور کار قرار گرفت و مقرر شد تا حجم تجارت دو کشور به 20 میلیون دلار، روپیه و ریال افزایش پیدا کند.

گسترش روابط دو کشور

داده‌های اعلام شده از روند مناسبات تجاری میان ایران و اندونزی در سه سال اخیر کاهش بسیاری داشته و فعالان اقتصادی امیدوارند با امضا این تفاهمنامه روند تجاری دو کشور بهبود پیدا کند. براساس آمار‌های اعلام شده طی سه سال گذشته حجم تجارت ایران با اندونزی به 2 میلیارد و 600 میلیون یورو بود و به یک سوم رسید. به گفته رییس کمیته مشترک ایران و اندونزی سال گذشته حجم مبادلات دو کشور از 600 میلیون یورو فراتر نرفت. به گفته فعالان اقتصادی مشکلات نقل و انتقال پول و تحریم‌ها یکی از عمده مشکلات تجاری میان ایران و اندونزی محسوب می شود؛ علاوه بر این دو مشکل که از چالش‌های اصلی تجاری این دو کشور محسوب می شود می‌توان به سختگیری‌های گمرک، مشکل حمل و نقل، مقررات پیچیده بانک مرکزی به عنوان سایر چالش‌های سد راه فعالان تجاری یاد کرد. عواملی که دست به دست هم داده‌اند تا رویه تهاتر میان دو کشور چندان موفق نباشد، به گفته فعالان این بخش سختگیری‌های گمرک، مشکل حمل و نقل، مقررات پیچیده بانک مرکزی در کنار عوامل پیشین دست به دست هم دادند تا تهاتر چندان موفق نشود؛ این در حالی که ظرفیت دو طرف و تمایل دو کشور برای انجام تهاتر وجود دارد که احتمال عملی شدن آن را بالا می برد. 

با توجه به گامی که برای رشد تجارت میان ایران و اندونزی منعقد شده این پرسش مطرح می شود که چه اقلامی میان دو کشور مبادله می شود؟ براساس داده‌های اعلام شده از سوی اتاق مشترک ایران و اندونزی بیشتر واردات ایران از این کشور مربوط به انواع مواد اولیه کاغذ، روغن پالم، محصولات مختلف غذایی و...است وصادرات ایران به این کشور هم شامل میوه‌جات، خرما، قیر که سهم آن قابل توجه است، فولاد و ...می شود.

 

: اشتراک گذاری
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
انتشار یافته:۰ | در انتظار بررسی:۰
* نظر:
ویژه ها
رهبر انقلاب در دیدار جمعی از علما، امامان جمعه و مدیران مدارس علمیه اهل سنت تاکید کردند:
موضوع «امت اسلامی» به هیچ وجه نباید فراموش شود
رهبر معظم انقلاب اسلامی، حفاظت از هویت گران‌سنگ «امت اسلامی» را ضروری خواندند و با تأکید بر اهمیت وحدت اسلامی و تلاش‌های بدخواهان برای مخدوش کردن آن، گفتند: موضوع «امت اسلامی» به هیچ وجه نباید فراموش شود.
بررسی نخستین کراس‌اور ایران خودرو
آیا ری را ارزش خرید دارد؟
ری را این کراس‌اوور کامپکت با هدف رقابت با محصولات وارداتی و مونتاژی طراحی و تولید شده و نمایانگر توانایی صنعت داخلی در بهبود کیفیت و فناوری است.
نخستین نشست خبری رئیس جمهور نهم
پزشکیان: چاره‌ای جز حل FATF نداریم
رئیس جمهور با بیان اینکه روزی که برای نشست خبری انتخاب شده خود به خود با نگاه ما همخوانی دارد، گفت: هفته وحدت و با آنچه که ما دنبال آن هستیم همخوانی دارد.
روز دوشنبه (۲۶ شهریورماه) هفدهمین جلسه حراج سکه در مرکز مبادله ارز و طلا ایران، برگزار می‌شود.
قیمت طلا در بازارهای جهانی باز هم افزایش یافت .